Kokonaisvaltainen ote edunvalvontaan

 Puutuoteteollisuus ry viestitti uudesta roolistaan ja organisaatiostaan sidosryhmätilaisuudessa huhtikuussa.

Suomalainen puutuoteteollisuus koostuu useasta osasta. Sen piiriin kuuluvia rakennuspuusepänteollisuuden ja puusepänteollisuuden alan yrityksiä ovat puuelementtien- ja rakenneratkaisujen toimittajat, ovi- ja ikkunavalmistajat, infrarakentamisen toimijat, kalustevalmistajat sekä huonekaluteollisuus. Saha- ja levyteollisuus edustavat tällä hetkellä puutuoteteollisuuden vientipainotteisinta teollisuutta.

Tilaisuudessa puhunut Domus yhtiöiden toimitusjohtaja Pekka Sairanen uskoo keskittämisen voimaan alan edunvalvonnassa.  – Keittiöiden ja keittiöalan vahvempaan rooliin tarvitaan tueksi kaikki fokus, jotta suomalainen valmistus ja suomalaisille sopivin asiakaskokemus on jatkossakin kilpailukykyinen. Toimialan järjestörakenteen tulee tukea suomalaisen keittiökalusteiden asemaa alati kehittyvässä markkinassa.

Ikkuna- ja oviteollisuus näkee alalla useita mahdollisuuksia. Vastassa on myös rajua kilpailua.  Toimitusjohtaja Pekka Luhtaniemi Inwido Finland Oy:stä kertoi, että puuvalmisteinen ikkuna joutuu vastaamaan hintakilpailuun ja trendeihin tuotekehityksellä sekä herättämällä kiinnostusta ikkunoita kohtaan.  – Aitojen puuikkunoiden ja ovien arvostusta tulee nostaa. Voimme parantaa elämänlaatua ja energiatehokkuutta tarjoamalla kokonaisratkaisuja asumiseen ja rakentamiseen. Myös alan yritysten liiketoimintaosaamista ja kansainvälistymismahdollisuuksia tulisi kehittää.

Tilaa uutiskirje

* pakollinen kenttä

Tee sähköpostitilaus blogiin

Kirjoita sähköpostiosoite jolla tilaat sähköpostiisi ilmoitukset blogin uusista artikkeleista.