Puutuoteteollisuus vie ja työllistää

Puutuoteteollisuus on tärkeä vientiala ja työllistäjä. Siksi on tärkeää, että sen kilpailukyvystä pidetään huolta.

  • Puutuoteteollisuus työllistää Suomessa noin 30 000 henkilöä. Alan talous- ja työllisyysvaikutukset kohdistuvat koko Suomeen.
  • Puutuoteteollisuuden tuotannon bruttoarvo on noin 6,5 mrd €, josta saha- ja levyteollisuuden osuus on noin 62 % ja puusepänteollisuuden osuus noin 38 % (ml. puutaloteollisuus).
  • Puutuoteteollisuuden rooli vientitulojen tuojana on merkittävä. Toimialan viennin arvo vuonna 2014 oli noin 2,5 mrd €.

Puutuoteteollisuus ry on suomalaisten puutuoteteollisuusyritysten ja toimijoiden edunvalvoja ja yhteinen ääni. Palvelemme puutuoteteollisuutta edistämällä alan kasvua, kilpailukykyä, uudistumista ja eurooppalaista yhteistyötä. Puutuoteteollisuus on kiinteä osa metsäteollisuutta ja biotalouden ydintä. Tuotteet valmistetaan uusituvasta raaka-aineesta, ne ovat kierrätettäviä ja edistävät ympäristön ja ihmisten hyvinvointia.

Puutuoteteollisuus on kiinteä osa metsäteollisuutta, joka kuuluu Suomen kolmen suurimman teollisuudenalan joukkoon. Puutuoteteollisuus ry toimii Metsäteollisuus ry:n toimialajärjestönä.

 

Tilaa uutiskirje

* pakollinen kenttä

Tee sähköpostitilaus blogiin

Kirjoita sähköpostiosoite jolla tilaat sähköpostiisi ilmoitukset blogin uusista artikkeleista.