24.5.2018

Puutuoteteollisuuden hankeportaali kokoaa alan tutkimustiedon

Tiedote. Julkaistu: 23.05.2018, 15:16 Puutuoteteollisuus ry

 

Puutuoteteollisuus ry on perustanut hankeportaalin tehostamaan alan tutkimustulosten leviämistä ja toimijoiden yhteistyötä. Portaaliin linkittyy valmiiden hankkeiden tulokset, meneillään olevien tutkimusten kuvaukset ja lisäksi sen kautta voi esitellä uusia tutkimustarpeita ja -ehdotuksia. Portaalin hankkeiden kautta löytää myös tiedon aktiivisista tutkijoista ja tutkimusyhteisöistä. Tällä tavalla se palvelee myös osaamisportaalina.

Puutuoteteollisuuden hankeportaali tarjoaa paikan, mistä alan tutkimustulokset on keskitetysti löydettävissä. Sen tarkoituksena on tehostaa alan tutkimusta tuomalla tulokset saataville niin, että ne ovat seuraavissa hankkeissa hyödynnettävissä. Lisäksi portaalin kautta teollisuus voi esitellä uusia tutkimustarpeitaan ja tutkijat sekä tutkimuslaitokset voivat esittää uusia hankkeita ja etsiä niihin kumppaneita.

Portaalin kautta on nähtävissä ketkä ovat aktiivisia tutkijoita sekä tarjolla olevia tutkimus- ja oppilaitoksia. Se parantaa teollisuuden, oppilaitosten ja tutkijoiden keskinäistä tiedonvaihtoa. Lisäksi tutkimuksiaan voi esitellä tahot, joiden aikaisemmat hankkeet ovat suuntautuneet muille toimialoille, mutta joiden osaaminen palvelee puutuotealaa. Myös  puutuoteteollisuuden eri sektoreiden välille voi löytyä uutta synergiaa.

Portaalia voi selata asiasanojen kautta. Tutkimushankkeen suunnittelija voi tarkistaa mitä aiheesta on aikaisemmin selvitetty. Samalla käy ilmi tekijät ja tahot, joissa asiaan kuuluvaa osaamista on. Portaaliin voi luoda hankkeen kuka tahansa, joka kokee osaamisensa ja tekemistensä palvelevan puutuotealan tutkimuksen osaamistarpeita. Tällä tavalla puutuoteteollisuuden tutkimus voi saada uutta virtaa aivan uusilta alueilta.

Puutuoteala on biopohjaisen kiertotalouden keskiössä. Puutuoteteollisuuden tutkimusstrategian painopistealueet on tiivistetty neljään teema-alueeseen: resurssitehokkuus, ympäristö, materiaalikehitys sekä loppukäyttö.

Hankeportaali on jatkuvasti täydentyvä ja kasvava tietopankki. Sen pitäminen ajan tasalla vaatii toimijoilta aktiivisuutta. Puutuoteteollisuus ry tarjoaa portaalin teknisen ylläpidon sekä aktivoi teollisuuden yhteydenpitoa tutkimuslaitosten ja oppilaitosten kanssa. Portaaliin kirjautuneille osapuolille tullaan rakentamaan myös keskinäistä tiedonvaihtoa ja aihekohtaisia tapaamisia.

Portaalista kerrotaan lisää Puutuoteteollisuuden sivulla http://puutuoteteollisuus.fi/hankeportaali/ tai sinne pääsee suoraan osoitteesta https://www.hankeportaali.fi/

0

Jätä kommentti

Tilaa uutiskirje

* pakollinen kenttä

Tee sähköpostitilaus blogiin

Kirjoita sähköpostiosoite jolla tilaat sähköpostiisi ilmoitukset blogin uusista artikkeleista.