12.9.2018

Terveellisiä ja ilmastoystävällisiä ratkaisuja – Puutuotteet kuntien vetovoimatekijänä

Tiedote. Julkaistu: 12.09.2018, 13:25 Puutuoteteollisuus ry

Puutuoteteollisuus ry on mukana juuri alkaneilla Kuntamarkkinoilla. Tämä Kuntaliiton järjestämä vuosittainen tapahtuma kokoaa tuhansia kunta-alan päättäjiä ja asiantuntijoita.

Puutuoteteollisuus tuo esille puun roolin julkisessa rakentamisessa teemalla Terve Suomi rakentuu puulle. Puun merkitys on viime vuosina kasvanut erityisesti koulu- ja päiväkotirakentamisessa. Puuhun perustuvat ratkaisut tarjoavat mahdollisuuden rakentamisen ympäristövaikutusten pienentämiseen sekä terveen sisäilman toteuttamiseen.

Monissa puurakennushankkeissa on havaittu, että terveet koulutilat on merkittävä kunnan vetovoimaa lisäävä tekijä. Asukkaat ovat myös kiinnostuneita kunnan ilmastoratkaisuista. Puutuoteteollisuus toimii ympäri Suomea ja tarjoaa työtä ja arvonlisää syrjäisemmissäkin maakunnissa. Puu on uusiutuva materiaali ja julkiseen rakentamiseen soveltuvien ratkaisujen määrä on kasvanut.

Kuntamarkkinoilla jaossa on opas julkisiin hankintoihin. Se ohjeistaa kuntapäättäjiä puupohjaisten hankintojen tekemiseen. Opas on myös ladattavissa nettisivuilta osoitteesta http://puutuoteteollisuus.fi/julkinen-puurakentaminen/

Lisätietoja: Seppo Romppainen, puh. 050 376 5901

0

Jätä kommentti

Tilaa uutiskirje

* pakollinen kenttä

Tee sähköpostitilaus blogiin

Kirjoita sähköpostiosoite jolla tilaat sähköpostiisi ilmoitukset blogin uusista artikkeleista.