Puutuoteteollisuus ry:n tutkimuksen tavoitteet ja painopisteet

Puutuoteteollisuus seuraa yhteistyökumppaniensa kanssa alan kansainvälistä hankekehitystä ja hankehakuja. Tutkimusagendamme tarkentuu ja täsmentyy vuoden 2015 aikana.

Puutuoteteollisuuden koordinoiman alan yhteistutkimuksen tavoitteet:

  1. Puutuotteiden vaikuttavuutta ja argumentointia tukeva tutkimus
  2. Puutuotteiden standardisointia, lainsäädäntöä ja määräyskehitystä tukeva tutkimus
  3. Puutuotteiden käytettävyyttä tukeva tutkimus

Puutuotteiden vaikuttavuutta ja argumentointia tukeva tutkimus keskittyy puutuotteiden valmistuksen ja käytön kansantaloudellisiin vaikutuksiin osana biotaloutta, ympäristövaikutuksiin, puutuotteiden käytön hyvinvointivaikutuksiin sekä puutuotteiden resurssitehokkuutta edelleen kehittäviin hankkeisiin.

Puutuotteiden standardisointia, lainsäädäntöä ja määräyskehitystä tukevat tutkimus keskittyy puutuotteiden teknisten ominaisuuksien määrittelyyn, todentamiseen ja kehittämiseen.

Puutuotteiden käytettävyyttä tukeva tutkimus keskittyy puutuotteiden käytön helppoutta ja ymmärrettävyyttä tukeviin ja lisääviin hankkeisiin, kuten esim. yhteensopiva järjestelmäkehitys.

Kaikkien kolmen tutkimusalueen yhteisenä tavoitteena on luoda mahdollisuuksia puun lisääntyvälle käytölle niin lainsäädännön ja määräysten kuin käytettävyydenkin kautta.

 

 

 

Tilaa uutiskirje

* pakollinen kenttä

Tee sähköpostitilaus blogiin

Kirjoita sähköpostiosoite jolla tilaat sähköpostiisi ilmoitukset blogin uusista artikkeleista.