Puutuoteteollisuudelle sopivia tutkimushakuja avautuu yhteistutkimusaiheille

Horizon2020

Forest Technology Platform (FTP) -tiimi on käynyt läpi komission Horizon2020-ohjelman hakuteemat puutuoteteollisuuden näkökulmasta ja koonnut ne yhteen oppaaseen. Siinä on lueteltu puutuoteteollisuudelle ja puurakentamiselle kiinnostavat otsikot. Niihin sisältyy mahdollisuuksia käynnistää mm. sisäilmaan, puurakentamiseen, uusiin biomateriaaleihin  sekä tuotteiden suunnitteluun loppusijoitusnäkökulma huomioon ottaen liittyviä tutkimuksia. Erityinen alue on PK-kokoisille start-upeille tarkoitettu rahoitus. Opas Horizon2020_Calls_Manuals_WP2018-2020 – woodworking

Aiherakenteesta on poimittu erityisesti seuraavat alueet:

  • LC-EEB-01-2019: Integration of energy smart materials in non-residential buildings
  • LC-EEB-06-2018-20: ICT enabled, sustainable and affordable residential building construction, design to end of life
  • LC-RUR-11-2019-2020: Sustainable wood value chains

Sekä pohjoismaisella yhteistyötaholla (Nordic: System and regulatory development) että eurooppalaisella taholla (Cei-Bois/Construction group) ollaan keräämässä yhteisiä aiheita tutkimukseen.

ForestValue-haku tammikuussa

Syksyllä 2017 on avautunut WoodWisdom-ohjelman alla ForestValue-rahoitus, jossa jaossa on yhteensä noin 30 miljoonaa euroa. Ohjelman alle kuuluu myös mm. tuotantoteknologiaan, tuotteisiin, järjestelmiin ja palveluihin liittyviä hankkeita. Rahoitusta myöntävät tahot ovat: Tekes, Suomen Akatemia, Ympäristöministeriö, Maa- ja metsätalousministeriö. Eri rahoitustahoilla on omat ohjeet ja säännöt rahoituksen saamiseen. Ensimmäinen hakupäivämäärä on 23.1.2018.   Lisätietoa löytyy sivuilta www.forestvalue.org.

 

 

 

 

Tilaa uutiskirje

* pakollinen kenttä

Tee sähköpostitilaus blogiin

Kirjoita sähköpostiosoite jolla tilaat sähköpostiisi ilmoitukset blogin uusista artikkeleista.