15.1.2019

Ympäristöministeriön rahoitushankkeet, Lasiseminaari. Puutuoteteollisuuden uutiskirje 1/2019

Ympäristöministeriön rahoitushakuja avautumassa

Ympäristöministeriön Kasvua ja kehitystä puusta -tukiohjelmassa on avautumassa kaksi rahoituskokonaisuutta vuoden 2019 alkupuolella. Ohjelmasta on mahdollisuus saada rahoitusta puutuotteita ja toimialaa koskeville kehityshankkeille. Aukenevien hakujen aihepiirit koskevat puutuoteteollisuuden kannalta alueita, joissa tällä hetkellä erityisesti on tutkimustiedon tarvetta. Hakuohjeet löytyvät täältä.

Helmikuussa 2019 käynnistyvässä rahoitushaussa tuetaan hankkeita, jotka tutkivat puunkäytön mahdollisuuksia käyttäjälähtöisten rakentamisen ratkaisujen kehittämisessä. Hankkeet voivat koskea esimerkiksi puun vaikutusta asukkaiden viihtyvyyteen ja terveyteen, rakennusten sisäilmaa tai kosteudenhallintaa. Lisäksi tämän haun aihepiiriin kuuluu ympäristötietoisuuden heijastuminen kuluttajakäyttäytymiseen, käyttäjien sekä elämänkaariajattelun ja muuntojoustavuuden huomioiminen suunnittelussa.

Kesällä avautuu toinen rahoitushaku, joka keskittyy puurakentamisen kiertotalousratkaisuihin. Sillä kannustetaan hakemaan teknisiä ratkaisuja muuntojoustavuuden, purettavuuden ja uudelleenkäytön edistämiseksi. Lisäksi se tukee puun kierrätykseen ja uudelleenkäyttöön liittyvän osaamisen kehittämistä ja materiaalitehokkaita rakennustapoja.

Rahoitusohjelma on osa Ympäristöministeriön Puurakentamisohjelman toimenpiteitä, tietoa ohjelmasta löytyy täältä.

Lasiseminaari 7.2.2019 Tampereella

Puutuoteteollisuuden, Puuteollisuusyrittäjien ja Tasolasiyhdistyksen vuosittainen yhteinen seminaari järjestetään Tampere-talossa.Tämän vuoden seminaarin teemoissa on esillä rakentamisen suhdannekatsauksen lisäksi mm. luonnonvalon vaikutus, sopimuskäytännöt, suunnittelijoiden tietotarpeet sekä ympäristöhaasteet.

Luonnonvalosta keskustellaan nyt paljon etenkin Euroopassa. Se parantaa ihmisten työn tuottavuutta sekä kotien viihtyvyyttä. Lisäksi luonnonvalon suosiminen säästää energiaa.

Rakentamisen uudet asetukset asettavat suunnittelijalle yhä suuremman vastuun. Seminaarissa keskustellaan keinoista, joilla teollisuus ja suunnittelija voivat parmmin ymmärtää toisiaan.

Seminaariin ovat tervetulleita kaikki kiinnostuneet. Osallistumismaksu on 150 euroa.

Koko ohjelma näkyy tässä linkissä, ilmoittautua voi tammikuun loppuun saakka.

Ilmoittaudu seminaariin kopioimalla linkki selaimen osoiteriville

https://www.webropolsurveys.com/S/5021CF3654C3F6FA.par

Tilaa uutiskirje

* pakollinen kenttä

Tee sähköpostitilaus blogiin

Kirjoita sähköpostiosoite jolla tilaat sähköpostiisi ilmoitukset blogin uusista artikkeleista.