14.3.2016

Yhteistyöllä ja innovaatioilla eteenpäin

Puuteollisuusyrittäjät ry toimii nyt osana Puutuoteteollisuus ry:n luomaa ’puuklusteria’, jossa vaikuttavat PTY:n lisäksi Puuinfo Oy, Hirsitaloteollisuus ry, Kestopuuteollisuus ry, sekä Lämpöpuuyhdistys ry. Tavoitteemme on toimia yhdessä ja entistä pontevammin puualan ja jäsenyritystemme hyväksi. Keskitämme voimia ja lisäämme keskinäistä tiedonkulkua.

Selvää on, että olemme uuden edessä ja tulokset yhteisessä klusterissa toimimisesta ovat vielä realisoitumatta. Odotukset ovat kuitenkin korkealla ja ensimmäiset yhteiset näkemykset esimerkiksi standardoinnissa ja rakentamisen tilastoinnissa ovat toteutuneet. Uskon, että klusterin toiminta vain paranee viikkojen ja kuukausien kuluessa.

Yhteistyön merkitystä yrityskentällä ei voi myöskään liikaa toitottaa. Olemme viimeisten vuosien aikana pyrkineet auttamaan yrityksiä sopimusvalmistusketjujen ja alihankintaverkostojen rakentamisessa. Sitä viestiä välitämme joka kuukausi jäsentiedotteemme mukana lähetettävän PTY Pörssin ilmoituksilla.

Kun suhdanteet tästä vielä paranevat, uskomme että verkostoituminen lisääntyy entisestään. Tähän tarpeeseen olemme rakentamassa uusia nettisivujamme, jossa jäsenyritykset voivat markkinoida osaamistaan. Uudet sivut helpottavat vaikuttamisverkoston rakentamista ja investointitarpeiden hahmottamista.

Puu materiaalina on edelleen vahvin osa toimialamme identiteettiä. Puun innovatiivinen jalostaminen, niin itsenäisenä materiaalina kuin osana muita materiaaleja, on keino saada toimialaamme nousuun. Materiaalien ja teknologien lisääminen puuhun vaatii poikkitieteellistä osaamista. Toimialallamme innovaatioista on hyviä esimerkkejä. Tulokset ovat rohkaisevia ja parhaimmat jopa kansallisesti palkittuja. Toivottavasti näemme lähitulevaisuudessa entistä enemmän potentiaalisia ja vientikelpoisia insinöörituotteita – joiden avulla saamme Suomen jälleen nousuun.

 

Janne Liias

toiminnanjohtaja, Puuteollisuusyrittäjät ry.

Jätä kommentti

Tilaa uutiskirje

* pakollinen kenttä

Tee sähköpostitilaus blogiin

Kirjoita sähköpostiosoite jolla tilaat sähköpostiisi ilmoitukset blogin uusista artikkeleista.